Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ

Είσαι έτοιμος;
ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΦΕΔΑΚΙ

ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΦΕΔΑΚΙ

ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ!

ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ!

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Αν έχεις άλλες απορίες δες παρακάτω

ΔΙΑΛΕΞΕ ΕΡΩΤΗΣΗ

Τα μαθήματα γίνονται κυρίως μέσω Skype και μέσω του Google Drive. Πρόκειται για προγράμματα που σχεδόν όλοι γνωρίζουν όσον αφορά τον χειρισμό τους αλλά και που, αν κάποιος δεν τα γνωρίζει, είναι πάρα πολύ εύκολο να τα χρησιμοποιήσει. Ο δάσκαλος και ο μαθητής μιλάνε μέσω του Skype ζωντανά (με εικόνα και ήχο) και μέσω του Google Drive ανταλλάσσουν αρχεία ενώ χρησιμοποιείται το Google Docs ως πίνακας. Υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και άλλα προγράμματα, (πχ. Google Hangouts, κ.α.), εάν το επιθυμεί ο μαθητής.

Είναι όσο και τα ιδιαίτερα μαθήματα κατ' οίκον και παραπάνω. Αυτό συμβαίνει γιατί γίνονται με τα ίδια βιβλία, με τον ίδιο κλασσικό τρόπο παράδοσης και μάθησης, αλλά επιπλέον, όταν το μάθημα γίνεται μέσω του ίντερνετ, υπάρχουν και δυνατότητες που το "παραδοσιακό ιδιαίτερο μάθημα" δεν μπορεί να προσφέρει. Υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί άμεσα έξτρα οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει στο διαδίκτυο καθώς και πολλές εφαρμογές & δυνατότητες που προσφέρει το internet, κατευθείαν.

Ναι, είναι πιο φθηνά από ένα ιδιαίτερο μάθημα κατ' οίκον γιατί αφαιρούμε από την τιμή το κόστος για τα έξοδα και τον χρόνο μετακίνησης (πριν και μετά το μάθημα ) με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η τιμή ( έως -30% ).

Όχι. Χρειάζονται πολύ βασικές γνώσεις όπως το να συνδέεσαι στο Skype ή στο email σου. Πολλοί μαθητές που δεν έχουν εμπιστοσύνη στο γράψιμό τους ξεκινάνε χωρίς να πληκτρολογούν στο κομπιούτερ. Κρατάνε σημειώσεις σε τετράδιο κ στέλνουν τις γραπτές ασκήσεις τους με διάφορους τρόπους (πχ. μέσω φωτογραφίας από κινητό). Παρατηρείται όμως πως μετά από λίγο καιρό και αυτοί οι μαθητές συνηθίζουν και αρχίζουν να γράφουν κατευθείαν στον υπολογιστή.

Μπορείς όπως ακριβώς και σε ένα ιδιαίτερο μάθημα κατ' οίκον. Επιπλέον, αφού ο καθηγητής χρησιμοποιεί για πίνακα το Google Docs, οι σημειώσεις του μένουν για πάντα στο Drive σου και μπορείς να τις δεις πάλι, όποια στιγμή τις χρειαστείς. Είναι φυσικά εύκολο και να τις εκτυπώσεις.

Πάντα τα μαθήματα καταγράφονται σε αρχείο video και αποστέλλονται στον μαθητή λίγο μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος. Έτσι ο μαθητής μπορεί να ξαναδεί όλο το μάθημα για να εντοπίσει τα αδύνατα σημεία του, να κάνει επανάληψη ή να δει ξανά συγκεκριμένα σημεία που τον δυσκόλεψαν. Το laclaseonline δεσμεύεται πως τα αρχεία αυτά δεν χρησιμοποιούνται για άλλον σκοπό και πως είναι ιδιοκτησία του μαθητή για τον λόγο που αναφέρθηκε ήδη.

Η διόρθωση των ασκήσεων γίνεται όπως σε μια αίθουσα διδασκαλίας. Ο μαθητής διαβάζει και ο καθηγητής διορθώνει τα πάντα. Συνήθως οι καθηγητές μας παροτρύνουν τους μαθητές να γράφουν τις ασκήσεις τους κατευθείαν στο Google Docs, έτσι είναι πολύ πιο εύκολη η άμεση διόρθωση από την μεριά του καθηγητή. Οι ασκήσεις που γίνονται κατά την διάρκεια του μαθήματος γίνονται πάλι στο Google Docs. Έτσι είναι πολύ εύκολο ο μαθητής να γράφει και ο δάσκαλος να τον παρακολουθεί και να τον διορθώνει την ίδια στιγμή.

Ο ίδιος χρόνος που θα χρειαζόταν και στην περίπτωση μαθημάτων κατ' οίκων. Αυτό εξαρτάται από το πόσες ώρες μάθημα θα γίνουν εβδομαδιαία , την ικανότητα και την συνέπειά του μαθητή αλλά και από πολλούς άλλους παράγοντες (πχ. την μητρική γλώσσα του μαθητή, κ.α.). Μετά το δωρεάν μάθημα ο μαθητής συζητάει με τον καθηγητή τους στόχους του και ο καθηγητής μπορεί να εκτιμήσει τον χρόνο που θα χρειαστεί για να τους πετύχει, προτείνοντας στον μαθητή το πακέτο που του ταιριάζει.

Τα βιβλία που χρησιμοποιούμε είναι από τα πιο σύγχρονα διδακτικά βιβλία που υπάρχουν. Μπορείτε να τα παραγγείλετε σε ένα οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο και να τα παραλάβατε σε λίγες εργάσιμες ημέρες .

Η πληρωμή γίνεται πάντα προκαταβολικά. Με απευθείας κατάθεση σε τρέχον τραπεζικό λογαριασμό, μέσω Pay Pal ή και πιστωτικής κάρτας.

Χρειάζεται ένα κομπιούτερ με κάμερα και μικρόφωνο. Συνήθως τα laptop έχουν κάμερα και μικρόφωνο ενσωματωμένα. Αν όχι θα πρέπει να συνδεθούν έξτρα. Χρειάζεται ακόμα ένας λογαριασμός στο Skype και ένας λογαριασμός Google (gmail) για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Google Drive. Αν δεν έχετε, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε. Στην σελίδα ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑ μπορείτε να βρείτε τα σχετικά λινκ.

Η δημιουργία ενός γκρουπ είναι ευθύνη των μαθητών. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γκρουπ 2 ή 3 ατόμων του ίδιου επιπέδου, με κάποιους γνωστούς σας. Το μάθημα γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και τα Ιδιαίτερα online. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι μαθητές μπορούν να συνδεθούν από διαφορετικά σημεία με διαφορετικούς λογαριασμούς Skype ή να βρίσκονται όλοι μαζί μπορστά από την ίδια οθόνη. Δεν υπάρχει έξτρα επιβάρυνση και έτσι οι μαθητές μπορούν να μοιραστούν τα έξοδα.

Η αλήθεια είναι πως συνήθως η απόδοση του γκρούπ δεν είναι ίδια. Είναι λογικό αφού ο καθηγητής θα πρέπει να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες παραπάνω από ενός μαθητών. Ακόμα, έχει παρατηρηθεί, πως όταν ένα μέλος του γκρουπ είναι πιο αδύναμο, συνήθως τραβάει πίσω και τους υπόλοιπους. Όμως πολλές φορές έχει συμβεί επίσης, κάποιες ομάδες να έχουν δέσει πού καλά και να έχουν την ίδια απόδοση με αυτή των ατομικών μαθημάτων.

Όχι. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Σύντομα σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα εικονικής (virtual) τάξης όπου οι μαθητές θα συνδέονται ο καθένας από τον χώρο του και θα κάνουν μάθημα στα πλαίσια μιας τάξης online φροντιστηρίου. Προς το παρόν όμως δεν υπάρχει τέτοια ρύθμιση.

Στειλε τη δικη σου Ερωτηση:

Ζήτα τώρα το πρώτο σου μάθημα δωρεάν!

Δωρεαν μαθημα