ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μία πολύ σημαντική γλώσσα
ΧΩΡΕΣ (ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ)

23

ΧΩΡΕΣ (ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ)

φυσικοι ομιλητες

329 εκ.

φυσικοι ομιλητες

ομιλητες συνολικα

450εκ.

ομιλητες συνολικα

γλωσσα στο διαδικτυο

γλωσσα στο διαδικτυο

Ίσως ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι αλήθεια. Τα ισπανικά είναι επίσημη γλώσσα σε τουλάχιστον 20 κράτη και είναι η μητρική γλώσσα για τουλάχιστον 329 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ συνολικά πάνω από 450 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο μιλούν ισπανικά! Έτσι, εκτός από την Ισπανία, χώρες στις οποίες τα ισπανικά είναι η επίσημη χώρα του κράτους είναι οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής ( Μεξικό, Κούβα, Αργεντινή, Παναμά, Εκουαδόρ, Περού, Χιλή, Κολομβία,, Νικαράγουα, Πουέρτο Ρίκο, Βενεζουέλα, Βολιβία, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Κόστα Ρίκα, κ.α.).

ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ

καθημερινά σε όλους τους τομείς της ζωής

Τα τελευταία χρόνια μετατρέπονται σταθερά σε γλώσσα των διεθνών επιχειρήσεων και της παγκόσμιας οικονομίας ενώ κυριαρχούν, μετά τα Αγγλικά, και στη ναυτιλία.

Για όσους κάνουν καριέρα στον χώρο του αθλητσμού, τα ισπανικά είναι ένα από τα πιο σημαντικά γλωσσικά εργαλεία μετά τα αγγλικά.

Η ισπανική γλώσσα αποδεικνύεται, όλο και περισσότερο, μία από τις σημαντικές γλώσσες που χρησιμοποιούνται στην παγκόσμια επιστημονική βιβλιογραφία,

Είναι μία από τις κυριότερες γλώσσες σε πολιτικές συναντήσεις και είναι επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ισχυρότατων Παγκοσμίων Οργανισμών όπως του Ο.Η.Ε., και της UNESCO.

Υπάρχουν πάνω από 16.500 ισπανόφωνα περιοδικά και εφημερίδες, 255 επίσημα ισπανόφωνα τηλεοπτικά κανάλια και 5.120 ισπανόφωνοι ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Η ισπανική, δεν αποτελεί μόνο τη δεύτερη γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας και την τρίτη που χρησιμοποιείται περισσότερο στο διαδίκτυο αλλά υπολογίζεται πως σύντομα το 10% του παγκόσμιου πλυθισμού θα μιλάει ισπανικά.

ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Στον πολιτισμό και στην τέχνη η παρουσία και η συνεισφορά του ισπανόφωνου κόσμου είναι παραπάνω από σημαντική. Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρουμε τα κλασσικά ισπανικά και λατινοαμερικάνικα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, Δον Κιχώτης του Θερβάντες, και Εκατό Χρόνια Μοναξιάς αλλά και Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, τους πασίγνωστους ζωγράφους Πικάσο, Γκόγια, Βελάθκεθ, και Νταλί, αρχιτέκτονες όπως ο Αντόνιο Γκαουντί ή ο Σαντιάγο Καλατράβα, οι ηθοποιοί Penélope Cruz, Javier Bardem, Antonio Banderas, Benicio del Toro αλλά και σκηνοθέτες όπως ο Pedro Almodóvar, Mariano Barroso, Luis Buñuel, Alejandro Amenábar. Άκόμα ένα πλήθος από πασίγνωστους διεθνώς τραγουδιστές όπως ο Enrique Iglesias, ο Ricky Martin,ο Juanes, η Bebe, η Shakira, ο Manu Chao,η Jenifer Lopez, και η Cristina. Aguilera. Πολύ από τους οποίους ηχογραφούν τους δίσκους τους και στα Αγγλικά και στα Ισπανικά (Beyonce, N.Furtado, Nek, Laura Pausini, Shakira, J. Lopez, C. Aguilera) αφού στοχεύουν σε πωλήσεις σε μία τεράστια αγορά.

ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία εντυπωσιακή ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών αλλά και των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στα ισπανικά. Το γεγονός ότι η προφορά και η σύνταξη της Ελληνικής και της Ισπανικής γλώσσας παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία, καθώς και ο μεγάλος αριθμός ελληνικών λέξεων που υπάρχουν στα ισπανικά κάνει την εκμάθησή της πολύ πιο εύκολη συγκριτικά με άλλες ξένες γλώσσες! Σύμφωνα με μελέτες του Ινστιτούτου Θερβάντες, η διαρκής και έντονη ζήτηση για την εκμάθηση της ισπανικής γλώσσας στην Ελλάδα συνιστά ένα εντυπωσιακό φαινόμενο. Ετησίως ξεκινούν μαθήματα ισπανικών κατά μέσο όρο γ'υρω στους 2.200 μαθητές, ενώ στις εξετάσεις για τα διάφορα επίπεδα DELE συμμετέχουν περί τους 7.000 υποψήφιοι. Τέλος, η Ισπανία είναι η 1η επιλογή των φοιτητών στα προγράμματα ERASMUS.

Ζήτα τώρα το πρώτο σου μάθημα δωρεάν!

Δωρεαν μαθημα